Salta al contingut principal
Manual pràctic de Societats 2022.

Novetats campanya Societats 2022

A més de les novetats normatives, amb l'objectiu de què l'Agència Tributària disposi de major informació per millorar tant el control com l'assistència als contribuents en la seva obligació d'autoliquidar l'impost sobre societats, s'han introduït  els següents quadres de desglossament en els models 200 i 220:

  • En el model 200, el quadre detall  «Socis de SICAV en règim especial de dissolució i liquidació (DT 41a LIS de la pàgina 2 bis on s'haurà de recollir  el NIF de les SICAV en les que el contribuent participa i que es dissolen, així com el NIF de les Instituciondes d'Inversió Col·lectiva on reinverteix, amb l'objectiu de poder realitzar avisos sobre el termini de compliment de la reinversió i poder assistir en l'emplenament del model, permetent  emplenar caselles específiques  que han estat creades per a l'aplicació del  que disposa la disposició transitòria quaranta-unena de la LIS, així com els tipus als que la SICAV pot tributar.

  • En el model 200, per als casos en els que el contribuent desenvolupi  activitats agrícoles i/o ramaderes, la incorporació en la pàgina 21 del quadre de  «Comunicació de l'import net del volum de negoci » d'informació relativa a aquestes  activitats. Aquesta informació és necessari incloure-la per atendre les peticions d'informació que es puguin rebre en el marc de l'aplicació de les intervencions en forma de pagaments directes i l'establiment de requisits comuns en el marc del Pla Estratègic de la Política Agracia Comú. Per fer-ho, es fa necessari establir noves caselles en les que figurin, de forma específica, els ingressos agraris.

  • En els models 200 i 220, el quadre detall «Règim especial de vaixells i empreses navilieres a les Canarias: desglossament de la compensació de bases imposables negatives»,  amb informació sobre l'import de les bases imposables negatives que corresponen al règim especial d'entitats navilieres de les Canarias i les que corresponen a la resta d'activitats, de tal manera que permeti assistir al contribuent en l'aplicació de l'apartat 4 de l'article 76 de la Llei 19/1994, de 6 de juliol, amb l'objectiu de què les bases imposables negatives derivades de les activitats que generen el dret a l'aplicació del règim especial de vaixells i empreses navilieres a les Canarias, no puguin ser compensades amb bases imposables positives derivades de la resta de les activitats de l'entitat, ni de l'exercici en curs ni en els posteriors.

  • En els models 200 i 220, els quadres detall relatius a les deduccions per inversions i despeses realitzades per les autoritats portuàries (art. 38 bis LIS), per produccions cinematogràfiques estrangeres (art. 36.2 LIS) i per produccions cinematogràfiques estrangeres a les Canarias (art. 36.2 LIS i DA 14a Llei 19/1994), així com el desglossament de les deduccions pendents generades en anys anteriors per inversions en territoris de l'Àfrica Occidental i despeses de propaganda i publicitat (art. 27 bis Llei 19/1994) perquè el formulari «Societats web» pugui calcular adequadament l'import de la quota líquida mínima d'acord amb  el que disposa el nou article 30 bis de la LIS.