Reial Decret llei 7/2021 per la qual es regula tractament de l'IVA del comerç electrònic i estableix les regles de tributació de les entregues de béns i prestacions de serveis a consumidors finals comunitaris, des d'un altre Estat membre o un país o territori tercer
Amb data 28 d'abril de 2021 es publica al BOE el Reial Decret llei 7/2021, de 27 d'abril per la qual es modifica la Llei 37/1992, en l'àmbit de la tributació de les entregues de béns i prestacions de serveis que, generalment contractats per Internet i altres mitjans electrònics per consumidors finals comunitaris, són enviats o prestats per empresaris o professionals des d'un altre Estat membre o un país o territori tercer. Aquestes operacions queden subjectes a l' IVA en l'Estat membre d'arribada de la mercaderia o de residència del destinatari.
La gestió tributària del comerç electrònic a l'IVA se sustenta en l'ampliació dels règims especials de finestreta única que passen a ser el procediment específic per a la gestió i recaptació de l'IVA meritat per aquestes operacions a nivell comunitari. Així mateix, per primera vegada, s'involucra als titulars de les interfícies digitals que faciliten el comerç electrònic, que es converteixen en col·laboradors de la pròpia recaptació, gestió i control de l'impost.
S'inclouen els següents règims especials:
A. Règim exterior de la Unió (OSS). Aplicable als serveis prestats per empresaris o professionals no establerts en la Comunitat a consumidors finals.
B. Règim de la Unió (OSS). Aplicable a les següents operacions:
els serveis prestats per empresaris o professionals establerts en la Comunitat, però no en l'Estat membre de consum a consumidors finals.
vendes a distància intracomunitàries de béns.
entregues interiors de béns imputades als titulars d'interfícies digitals que facilitin l'entrega d'aquests béns per part d'un proveïdor no establert en la Comunitat al consumidor final.
C. Règim d'importació (IOSS). Aplicable a les vendes a distància de béns importats de països o territoris tercers al que podran acollir-se, directament o a través d'un intermediari establert en la Comunitat, en determinades condicions, els empresaris o professionals que realitzin vendes a distància de béns importats de països o territoris tercers en enviaments valor intrínsec del qual no excedeixi 150 euros, a excepció dels productes objecte d'impostos especials.
de transposición de directivas de la Unión Europea en las materias de competencia, prevención del blanqueo de capitales, entidades de crédito, telecomunicaciones, medidas tributarias, prevención y reparación de daños medioambientales, desplazamiento de trabajadores en la prestación de servicios transnacionales y defensa de los consumidores.