Tipus de gravamen dels establiments permanents i imposició complementària
Tipus impositiu aplicable i característiques de la imposició complementària
Conseqüències del Brexit en la imposició complementària
L'IRNR té en compte disposicions específiques aplicables a residents d'uns altres Estats membres de la Unió Europea, disposicions que deixaran de ser aplicables als contribuents residents al Regne Unit una vegada finalitzat el període transitori, a partir d'1 de gener de 2021. Entre elles, en els supòsits de rendes obtingudes mitjançant establiment permanent, cap ressenyar la relativa a la imposició complementària (article 19 TRLIRNR).
La imposició complementària és exigible als establiments permanents d'entitats no residents quan transfereixin rendes a l'estranger.
La imposició complementària no serà aplicable quan es tracti de rendes obtingudes en territori espanyol a través d'establiments permanents per entitats que tinguin la seva residència fiscal en un altre Estat membre de la Unió Europea, llevat que es tracti d'un país o territori considerat com jurisdicció no cooperativa, o en un Estat que hagi subscrit amb Espanya un conveni per evitar la doble imposició, en què no s'estableixi expressament una altra cosa, sempre que existeixi un tractament recíproc.
Amb el Regne Unit existeix un conveni per evitar la doble imposició, que no està afectat pel Brexit i continua essent aplicable. Aquell conveni no té en compte aquest tipus d'imposició complementària, per la qual cosa la imposició complementària seguiria sense ser aplicable a entitats residents al Regne Unit via conveni.