Salta al contingut principal

Campanya de Renda 2022

Des de l'11 d'abril l'Agència Tributària posa a la teva disposició tots els serveis d'ajuda per consultar l'esborrany, modificar-ho i, si escau, presentar la teva declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent a 2022. Un any més, l'Agència Tributària adopta un conjunt de mesures dirigides a consolidar i millorar el model de l'assistència als contribuents, en el compliment de les seves obligacions fiscals, amb la idea d'aconseguir un dels objectius essencials perseguits per l'organització, que adquireix especial rellevància en les dates previstes per a la presentació de la declaració de Renda 2022.

Mereix destacar que en aquesta campanya, en l'espai de Campanya de Renda 2022, s'ha incorporat un apartat pensat per a persones majors de 65 anys  en compliment del protocol signat amb la Plataforma de Majors i Pensionistes, que inclou un fullet de serveis d'ajuda  i, a més, un fullet breu  i un manual  més ampli amb la normativa d' IRPF que pot resultar de més interès per a aquest col·lectiu.

L'Agència Tributària se situa a l'avantguarda en la utilització de les noves tecnologies en l'assistència al contribuent per facilitar el compliment de les seves obligacions tributàries, així com per minimitzar els costos indirectes associats a aquell compliment. En particular i pel que fa a aquesta campanya de renda, els diferents serveis d'ajuda  que l'Agència Tributària posa a disposició dels contribuents, són els següents:

Renda WEB és el servei d'ajuda per tramitar i presentar la declaració de Renda més utilitzat pels contribuents. Abans de realitzar qualsevol gestió has d'identificar-te. Una vegada que t'hagis identificat, l'Agència Tributària et facilita les teves dades fiscals, que et serviran per obtenir l'esborrany de declaració, que es genera a través del servei Renda WEB. Les dades fiscals poden obtenir-se i consultar-se a Internet. A més de consultar-los, en efectuar la declaració de la Renda amb Renda WEB, pots incorporar-los —la gran majoria— de manera automàtica i posteriorment modificar-los o incorporar noves dades. Recorda que per a tributació conjunta s'han d'incorporar les dades fiscals de tots els integrants de la unitat familiar.

El Servei telefònic d'Informació tributària bàsica també resol dubtes sobre Renda 2022. Accessible mitjançant el telèfon: 91 554 87 70 (també a través del 901 33 55 33). L'horari és de dilluns a divendres, de 9 a 19 hores.

L'Assistent Virtual de Renda  i l'Informador Renda  són eines que et permeten obtenir, de forma fàcil i intuïtiva, informació general sobre l' IRPF i específica sobre activitats econòmiques, que et podran ser d'ajuda en la teva declaració de Renda. Una vegada consultada tota la informació, pot generar-se un PDF que serà una còpia exacta del que apareix en pantalla. Per això serà necessària autenticació mitjançant Cl@ve PIN o certificat electrònic. Inclou servei de xat disponible de 9.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres.

L'APP Agència Tributària : pots descarregar-la gratuïtament des d'un dispositiu mòbil i està disponible per als sistemes operatius Android e iOS en els markets de Google, Apple i Huawei. Disposes d'un accés directe a diversos tràmits i a l'aplicació Renda WEB per generar i presentar la teva declaració de Renda 2022, sempre que compleixis una sèrie de requisits.

La campanya recent iniciada es presenta amb un calendari  similar al de l'any passat i amb evidents millores en les eines d'assistència posades al servei dels ciutadans.

Tot això amb el compromís de l'Agència Tributària en l'assistència al contribuent.