Salta al contingut principal

L'Agència Tributària a YouTube

L'Agència Tributària ha desenvolupat una estratègia de comunicació per arribar als ciutadans utilitzant diversos mitjans, incloent la seva Seu electrònica i xarxes socials. Entre aquestes, destaca el seu canal a YouTube com una forma de proporcionar informació clara i accessible sobre temes tributaris. El canal oficial de l'Agència Tributària a YouTube va ser creat el febrer de 2008 i, actualment, compta amb gairebé 300 vídeos publicats. És important tenir en compte que, atès que l'Agència va canviar la seva pàgina web el juliol de 2021, es van eliminar alguns vídeos que ja no eren rellevants per a la nova.

Els vídeos ofereixen una varietat de contingut sobre temes tributaris, incloent informació i divulgació d'interès general, la declaració de Renda, l'IVA, l'impost sobre societats o les declaracions informatives, fins a tutorials o actuacions de Vigilància Duanera.

Per facilitar la seva cerca, els vídeos estan organitzats en llistes de reproducció. Per exemple, una llista de reproducció recull els diferents mitjans electrònics d'identificar-se davant l'Administració i relacionar-se amb ella; una altra llista està dedicada exclusivament a la Campanya de Renda 2022 i compta amb més de 30 vídeos de durada breu sobre diferents aspectes de la declaració, des de l'explicació de Renda WEB a la tramitació de l'esborrany, o l'explicació de com incorporar deduccions o despeses en la declaració.

Aquests vídeos són els més visualitzats durant els mesos de Campanya de Renda i es complementen amb els vídeos dedicats a les eines d'assistència virtual, en què s'expliquen per a què serveixen i com utilitzar-les, facilitant l'emplenament d'autoliquidacions i l'obtenció d'informació tributària personalitzada.

En total hi ha més de 15 vídeos dedicats a explicar diferents aspectes sobre els certificats electrònics i el sistema d'identificació i autenticació Cl@ve PIN. Per exemple, com obtenir, verificar o renovar un certificat electrònic, però també com fer una còpia de seguretat del mateix.

En el canal també pots trobar vídeos que et permetran conèixer millor les eines que l'Agència Tributària posa a disposició dels ciutadans i, així, treure el millor profit d'elles. Per exemple, disposes de vídeos dedicats a la Seu electrònica de l'Agència Tributària, on com a guia de navegació, podràs informar-te sobre les teves dades censals, consultar els teus expedients i realitzar tots els teus tràmits amb l'Agència Tributària. També pots trobar vídeos on s'explica com sol·licitar cita prèvia, quins beneficis té utilitzar l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària o per a què són útils les Administracions d'assistència Digital Integral (ADI).

Actualment, el canal oficial de l'Agència Tributària a YouTube compta amb més de 30.000 subscriptors i més de quatre milions de visualitzacions. Si vols subscriure't per rebre avisos quan es publiquen nous vídeos, així com per oferir les teves opinions i participar en la millora de la informació proporcionada des del canal, pots fer-ho des del propi canal.

Accedeix al canal de l'Agència Tributària a YouTube