Impostos sobre l'Alcohol i Begudes Alcohòliques
Obtín informació sobre la fiscalitat sobre l'alcohol
Vi i begudes fermentades
Estan subjectes a l'Impost sobre el Vi i Begudes Fermentades les següents begudes alcohòliques:
- el vi tranquil
- el vi escumós
- les begudes fermentades tranquil·les (com la sidra natural)
- les begudes fermentades escumoses (com la sidra escumosa).
L'Impost sobre el Vi s'aplica en Península i Balears. En canvi, no resulta d'aplicació a Canàries, Ceuta ni a Melilla.
La base imposable de l'impost està constituïda pel volum de producte compresos dins de l'àmbit objectiu de l'impost, expressat en hectolitres de producte acabat a temperatura de 20é C.
A Espanya, el tipus de gravamen en este impost és zero en tots els casos.
La normativa reguladora d'este Impost establix unes normes específiques de gestió, que inclouen, entre d'altres, les següents obligacions per als fabricants de vi o de begudes fermentades:
- Els cellers elaboradores de vi i begudes fermentades tenen la consideració de fàbrica a l'efecte dels Impostos Especials
- Els emmagatzemes auxiliares a un celler podran considerar-se com formant part de l'establiment a l'efecte de la inscripció en el Registre Territorial d'Impostos Especials, sempre que es troben en la mateixa província i en ells no es realitzen operacions de fabricació
- Les primeres matèries entrades en fàbrica no podran tindre un altre destí que el del seu treball en l'elaboració de les begudes que corresponguen a la inscripció en el Registre Territorial d'Impostos Especials
- Els elaboradors de vi i begudes fermentades estan obligats a la gestió de la comptabilitat dels productes objecte dels Impostos Especials. Pots consultar l'apartat SILICIE per a obtindre més informació relativa a les obligacions comptables en relació amb els Impostos Especials.