Saltar al contingut principal

Campanya de Renda 2022

Des de l'11 d'abril l'Agència Tributària posa a la teua disposició tots els servicis d'ajuda per a consultar l'esborrany, modificar-ho i, si escau, presentar la teua declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent a 2022. Un any més, l'Agència Tributària adopta un conjunt de mesures dirigides a consolidar i millorar el model de l'assistència als contribuents, en el compliment de les seues obligacions fiscals, amb la idea d'aconseguir un dels objectius essencials perseguits per l'organització, que adquirix especial rellevància en les dates previstes per a la presentació de la declaració de Renda 2022.

Mereix destacar que en esta campanya, en l'espai de Campanya de Renda 2022, s'ha incorporat un apartat pensat per a persones majors de 65 anys  en compliment del protocol firmat amb la Plataforma de Majors i Pensionistes, que inclou un fullet de servicis d'ajuda  i, a més, un fullet breu  i un manual  més ampli amb la normativa d' IRPF que pot resultar de més interès per a este col·lectiu.

L'Agència Tributària se situa a l'avantguarda en la utilització de les noves tecnologies en l'assistència al contribuent per a facilitar el compliment de les seues obligacions tributàries, així com per a minimitzar els costos indirectes associats a aquell compliment. En particular i pel que es refereix a a aquesta campanya de renda, els diferents servicis d'ajuda  que l'Agència Tributària posa a disposició dels contribuents, són els següents:

Renda WEB és el servici d'ajuda per a tramitar i presentar la declaració de Renda més utilitzat pels contribuents. Abans de realitzar qualsevol gestió has d'identificar-te. Una vegada que t'hages identificat, l'Agència Tributària et facilita les teues dades fiscals, que et serviran per a obtindre l'esborrany de declaració, que es genera a través del servici Renda WEB. Les dades fiscals poden obtindre's i consultar-se a Internet. A més de consultar-los, a l'efectuar la declaració de la Renda amb Renda WEB, pots incorporar-los —la gran mayoría— de manera automàtica i posteriorment modificar-los o incorporar noves dades. Recorda que per a tributació conjunta s'han d'incorporar les dades fiscals de tots els integrants de la unitat familiar.

El Servici telefònic d'Informació tributària bàsica també resol dubtes sobre Renda 2022. Accessible mitjançant el telèfon: 91 554 87 70 (també a través del 901 33 55 33). L'horari és de dilluns a divendres, de 9 a 19 hores.

L'Assistent Virtual de Renda  i l'Informador Renda  són ferramentes que et permeten obtindre, de forma fàcil i intuïtiva, informació general sobre l' IRPF i específica sobre activitats econòmiques, que et podran ser d'ajuda en la teua declaració de Renda. Una vegada consultada tota la informació, pot generar-se un PDF que serà una còpia exacta del que apareix en pantalla. Per això serà necessària autentificació mitjançant Cl@ve PIN o certificat electrònic. Inclou servici de xat disponible de 9.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres.

L'APP Agència Tributària : pots baixar-la gratuïtament des d'un dispositiu mòbil i està disponible per als sistemes operatius Android e iOS en els markets de Google, Apple i Huawei. Disposes d'un accés directe a diversos tràmits i a l'aplicació Renda WEB per a generar i presentar la teua declaració de Renda 2022, sempre que complisques una sèrie de requisits.

La campanya així que iniciada es presenta amb un calendari  similar al de l'any passat i amb evidents millores en les ferramentes d'assistència posades al servei dels ciutadans.

Tot això amb el compromís de l'Agència Tributària en l'assistència al contribuent.