Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària en YouTube

L'Agència Tributària ha desenvolupat una estratègia de comunicació per a arribar als ciutadans utilitzant diversos mitjans, incloent seu Sede electrònica i xàrcies socials. Entre estes, destaca el seu canal en YouTube com una forma de proporcionar informació clara i accessible sobre temes tributaris. El canal oficial de l'Agència Tributària en YouTube va anar creat el febrer de 2008 i, actualment, compta amb gairebé 300 vídeos publicats. És important tindre en compte que, atès que l'Agència va canviar la seua pàgina web el juliol de 2021, es van eliminar alguns vídeos que ja no eren rellevants per a la nova.

Els vídeos oferixen una varietat de contingut sobre temes tributaris, incloent informació i divulgació d'interés general, la declaració de Renda, l'IVA, l'impost sobre societats o les declaracions informatives, fins tutorials o actuacions de Vigilància Duanera.

Per a facilitar la seua busca, els vídeos estan organitzats en llestes de reproducció. Per exemple, una llesta de reproducció recull els diferents mitjans electrònics d'identificar-se davant l'Administració i relacionar-se amb ella; una altra llesta està dedicada exclusivament a la Campanya de Renda 2022 i compta amb més de 30 vídeos de durada breu sobre diferents aspectes de la declaració, des de l'explicació de Renda WEB a la tramitació de l'esborrany, o l'explicació de com incorporar deduccions o despeses en la declaració.

Estos vídeos són els més visualitzats durant els mesos de Campanya de Renda i es complementen amb els vídeos dedicats a les ferramentes d'assistència virtual, en què s'expliquen per a què servixen i com utilitzar-les, facilitant l'emplenament d'autoliquidacions i l'obtenció d'informació tributària personalitzada.

En total hi ha més de 15 vídeos dedicats a explicar diferents aspectes sobre els certificats electrònics i el sistema d'identificació i autentificació Cl@ve PIN. Per exemple, com obtindre, verificar o renovar un certificat electrònic, però també com fer una còpia de seguretat del mateix.

En el canal també pots trobar vídeos que et permetran conéixer millor les ferramentes que l'Agència Tributària posa a disposició dels ciutadans i, així, traure el millor profit d'elles. Per exemple, disposes de vídeos dedicats a la Sede electrònica de l'Agència Tributària, on a la manera de guia de navegació, podràs informar-te sobre les teues dades censals, consultar teus expedientes i realitzar tots els teus tràmits amb l'Agència Tributària. També pots trobar vídeos on s'explica com sol·licitar cita prèvia, quins beneficis té utilitzar l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària o per a què són útils les Administracions d'assistència Digital Integral (ADI).

Actualment, el canal oficial de l'Agència Tributària en YouTube compta amb més de 30.000 subscriptors i més de quatre milions de visualitzacions. Si vols subscriure't per a rebre avisos quan es publiquen nous vídeos, així com per a oferir les teues opinions i participar en la millora de la informació proporcionada des del canal, pots fer-ho des del mateix canal.

Accedix al canal de l'Agència Tributària en YouTube