Saltar al contingut principal

Complementària calculada

Alguns contribuents presenten la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques amb errors d'import no molt elevat, de la qual esmena pot ser realitzada pel mateix contribuent de manera voluntària, sense que s'inicie cap procediment de comprovació per part de l'AEAT, a través del nou servici de "Complementària Calculada" de l'IRPF de l'exercici 2023.

Als contribuents per als quals està disponible la "Complementària calculada", se'ls informa a l'accedir al "Servici tramitació d'esborrany / declaració (Renda WEB)" del concepte en el que s'han detectat diferències entre la declaració presentada i la informació de la que disposa l'AEAT.

Si el contribuent vol reparar els errors dels que ha sigut informat, pot presentar una "Complementària calculada" seleccionant "Modificar declaració” i seguint els passos que se li van indicant, de manera que, en uns quants clics i sense haver de modificar cap dada, finalitza el procés de presentació de la "Complementària calculada".

Este servici també està disponible a través de l'App de l'Agència Tributària seleccionant “Presentar Complementària”.

Per a informar als contribuents que disposen d'este servici se'ls ha enviat una comunicació en la que se'ls explica de manera senzilla com presentar la "Complementària calculada", d'acord amb el principi de simplificació del llenguatge administratiu fixat en el Pla Estratègic de l'AEAT 2024-2027.

És important tindre en compte que la posada a disposició del contribuent de la "Complementària calculada" no suposa que el contribuent haja comés necessàriament un error en la seua declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, ja que el que se li posa de manifest és una discrepància entre la seua declaració i la informació de la que disposa l'AEAT, pel que, si aquella discrepància té justificació, el contribuent no té per què presentar la "Complementària calculada".

En este sentit, precisament perquè la discrepància pot estar justificada, no és necessari que el contribuent aporte cap documentació per a explicar per què no presenta la "Complementària calculada".