Salta al contingut principal
Memòria 2016

4.2.1. Serveis d'informació

L'Agència Tributària posa a disposició dels ciutadans a Internet el “Programa INFORMA”, base de dades que conté, en format “pregunta-resposta”, els principals criteris d'aplicació de la normativa tributària. El 2016, es van realitzar 5.133.715 accessos a aquest programa.

Així mateix, disposa d'un Servei Telefònic d'Informació Tributària Bàsica (901 33 55 33) sobre els principals impostos, operatiu de dilluns a divendres de 9 a 19 hores (excepte en el mes d'agost, en què l'horari d'atenció és de 9 a 15 hores). El 2016 es van atendre 4.527.440 trucades, amb un nivell de cobertura respecte a les trucades rebudes del 83,8 per cent.

El portal de l'Agència Tributària, www.agenciatributaria.es, és un canal d'informació cada vegada més utilitzat pels contribuents. El portal facilita la localització dels continguts, en aglutinar en una mateixa ubicació tota la informació relativa a un impost, descàrrega de programes, models i formularis, així com l'accés a tots els tràmits electrònics.

Les xifres més rellevants es desenvolupen en els següents gràfics de l'Annex:

Gràfic núm. 33. Evolució dels accessos al Programa Informa Gràfic núm. 34. Evolució trucades telèfon Informació Tributària Bàsica Gràfic núm. 35. Evolució de les visites (pàgines visitades) als portals web de l'Agència Tributària (Annex)