Manual práctico IVE 2021.

Cotas trimestrais

Os empresarios ou profesionais acollidos ao réxime simplificado teñen que presentar catro autoliquidacións de acordo co modelo determinado polo titular do Ministerio de Facenda e Función Pública.

Nos vinte primeiros días dos meses de abril, xullo e outubro, efectuará autoliquidacións ordinarias (modelo 303) en que realizará o ingreso a conta dunha parte da cota derivada do réxime simplificado, correspondentes ao primeiro, segundo e terceiro trimestre, respectivamente.

A autoliquidación final (modelo 303) en que se determina a cota derivada do réxime simplificado do exercicio preséntase durante os trinta primeiros días do mes de xaneiro do ano posterior.

O ingreso a conta resultará de aplicar unha porcentaxe sinalada na Orde de aprobación dos módulos do réxime simplificado, á cota reportada por operacións correntes.

Os empresarios que realicen actividades acollidas ao réxime simplificado distinto das das agrícolas, gandeiras e forestais poderán reducir nun 20 por cento as porcentaxes para o cálculo do ingreso a conta correspondente á primeira cota trimestral do exercicio 2021, establecidos no número 3 das Instrucións para a aplicación dos índices e módulos no IVE do Anexo II da Orde HAC/1155/2020, do 25 de novembro.

A devandita redución será do 35 por cento para as actividades de comercio polo miúdo, hostalaría e transporte clasificado nos seguintes epígrafes de IAE: 653.2, 653.4 e 5, 654.2, 654.5, 654.6, 659.3, 663.1, 671.4, 671.5, 672.1, 2 e 3, 673.1, 673.2, 675, 676, 681, 682, 683 e 721.1 e 3.

Para o cálculo do ingreso correspondente a cada un dos tres primeiros trimestres, tomaranse os módulos e índices correctores referidos ao día 1 de xaneiro de cada ano. Se non puidesen determinarse nesa data tomaranse os do ano anterior ou os existentes á data do inicio da actividade, se é posterior ao 1 de xaneiro.

Os empresarios ou profesionais que realizan actividades en réxime simplificado presentarán o modelo 303 con independencia de que realicen simultaneamente outras actividades en Réxime xeral.